Pagina's

Vertrek

Deze morgen voelde we al dat het een mooie dag zou worden. Een beetje fris maar niet voor lang.  We stappen ons warm met de eerste zonnestralen en hebben al snel ons tempo beet.  Straks wacht het afscheid maar we proberen daar vooral niet aan te denken.  We lopen door de Heppense bossen tot in Ham en volgen het fietspad tot Genebos bij Hulst en houden een eerste stop bij Raf. Vroeger hebben we samen menig reis gemaakt met de motor.  Verder gaat het naar Tessenderlo waarna we door de bossen naar Engsbergen afzwenken. Hier woont Nele, onze dochter,  met haar vriend Renaat. Eindhalte voor vandaag.  Zoon Bart komt ook even van Mol afgezakt en zo is ons gezinnetje nog eens samen voor ik morgen verder trek. We genieten van het samenzijn waardoor het afscheid, kort daarop, keihard door onze zinnen snijdt.  

Ik weet dat we elkaar erg gaan missen maar we proberen het toch maar, we zien wel. Niks moet,  alles mag. We zullen elkaar elke dag zien en spreken via Whatsapp. 



Morgen gaat het dus verder. Als het goed gaat volg ik vanaf morgen de via Monastica tot in Rocroi, net op de grens BelgiĆ«-Frankrijk om dan aan te sluiten op de via Campaniensis tot in Reims. Beide routes zijn onderdeel van de route naar Santiago de Compostela.  In Reims gaat het dan verder op de via Francigena,  de route die me uiteindelijk tot in Rome zal brengen. 

Elke reis begint bij de eerste stap.