Pagina's

Lombardia

Enkele kilometers na vertrek in Vercelli beland ik in Lombardije. Ook vandaag nog trek ik door de rijstvelden en moerassen. Ik heb zoveel muggenbeten dat ik niet eens meer weet waar eerst te krabben. Dus laat ik het maar zo. Het blijft ook heel warm en ik ben al blij met een beetje wind. Franco loopt ook vandaag weer dezelfde route maar we stappen niet meer samen. Ieder zijn eigen ritme, ieder zijn eigen tocht. We treffen elkaar vanaf vandaag dus soms onderweg  op rustplaatsen of 's avond in de herbergen.

Nogal wat herbergen zijn definitief gesloten sinds COVID. Dat maakt het plannen van de dagtochten soms erg moeilijk. Daarom vandaag 35 km en morgen dan weer maar 22 km. Op goedkope hotelletjes moet je hier niet rekenen, er is zo weinig toerisme dat er haast geen accommodaties zijn. Je moet dus rekenen op de enkele initiatieven van parochies, gemeenten of kloosters. Vandaag verblijf ik in het Abazia di Sant' Albino in Mortara. 


Een leegstaande abdij met een al even leegstaande kerk. Ik slaap met drie andere pellegrino's in een aanpalende eetzaal/slaapzaal van de kerk.



Op plooibedden! Het maakt niet uit, ik ben zo moe dat ik overal zal kunnen slapen.