Pagina's

Aulle

Bij vertrek in Pontremoli heb ik mijn drinkbussen gevuld met ijskoud water van een automaat. Voor 0,04 euro kan je 1 liter water tappen. Je kan zelfs kiezen voor gewoon water of frisante (lichtbruisend).  

De tocht verliep erg vlot. Lichtjes dalend laat ik stilaan de Appennino's achter me. Morgen bereik ik de Middellandse zee, iets zuidelijker dan 'La Spezia'. Het was een mooie tocht met soms wel verrassend mooie dorpjes. Ik heb er van genoten.




Vannacht slaap ik in Aulla in het huis van de 'Parrochia di Santa Caprasio'. Hier tref ik ook Patrick en Franko weer. Ook Marie, een oudere dame uit Blessonville in Frankrijk. Ze legt dagelijks slechts 5 tot 10 kilometer af en doet de rest van het traject per trein of bus. Gisteren had ik haar al ontmoet in Pontremoli. Ze gaat erg moeizaam en doet zo een stuk Via Francigena op haar eigen manier. We zijn samen een lekkere pizza gaan eten in de stad. 


En zo eindigt dag 55 van mijn tocht. Ik denk al vaker aan de aankomst in Rome. Maar vooral aan de reis terug naar huis. Daar kijk ik nu nog het meest naar uit.