Pagina's

Het dal van Magra.

Weidse uitzichten en panorama's zijn moeilijk te beschrijven. Zelf foto's verhullen de intense ervaringen als je door een mooi landschap wandelt. Ik ga er dan ook niet teveel moeite voor doen. Gebergten zoals de Appennino's moet je gewoon zelf ervaren.



 Zoals alle dagen ben ik iets na 5 uur al op stap. Daarbij wachtte ik tot Franco al een tijdje weg was. Na twee uurtjes stijgen bereikte ik de 'Passo della Cisa'. 

Er hing wat bewolking met af en toe wat snel opdrogende druppeltjes, maar het bleef erg warm. Tijdens de afdaling ontmoette ik Patrick weer, één van de Franse pelgrims die ik in Zwitserland al leerde kennen. Na een kort gesprekje ging ieder weer, op eigen tempo op pad. De afdaling verliep vrij vlot en op de middag was ik in Pontremoli. Franco wachtte me op aan het ' Convento Frati Cappuccini'.


 Samen checkten we in, ieder kreeg zijn kamertje, zoals het al eens vaker gebeurt in een groot klooster. 



We deden samen wat inkopen in de oude stad om dan  vanavond zelf pasta met ragout te koken. Morgenvroeg nog eens wat langer slapen. 

Toscane

 Het wordt al wat drukker op de Via Francigena. Vandaag heb ik een tiental andere pelgrims ontmoet. Veel heeft te maken met het feit dat de tocht deze dagen door de Appennino's gaat en vaak ook mooie panorama's geeft. Morgen gaat het nog even verder omhoog, via de pas naar Toscane. En ook dat lokt natuurlijk meer mensen. 

De tocht was erg zwaar vandaag. Stijgen van 200 naar 1000 meter. Het was gelukkig wel wat koeler dan de voorbije dagen.  Hier is intussen ook de wifi uitgevallen en de 4G verbinding is erg zwak. Geen foto's dus. Morgen dus hopelijk een meer uitgebreid  verslag.