Pagina's

Mirakel

De omgeving is totaal verschillend met die van de vorige week. Ik laat de laatste vignobles van de Champagne achter me. Het pad slingert zich handig tussen de steeds hogere heuvels door.  Het is zo aangenaam terug meer door het bos te kunnen stappen. Ik bereik zo, vrij snel, de enorme abdij van Clairvaux. 

Het is een aaneensluiting van vele gebouwen omringd door een metershoge eeuwenoude muur.  Het centrale gedeelte wordt sinds Napoleon gebruikt als gevangenis. Op een kruispunt even verderop ontdek ik zowaar een terrasje. Die kans mag ik niet laten liggen en ik bestel er een biertje terwijl ik wordt aangesproken door een Nederlands koppel op doorreis met een camperbusje.
Zelf bestelden ze elk een tasje koffie. Ze waren danig onder de indruk van mijn intentie te voet naar Rome te trekken dat ze er op aandrongen mij m'n biertje te betalen wat ze ook deden. Er gebeuren dus nog mirakels.  Twee uurtjes later was ik op mijn bestemming. Ik slaap vannacht in een tent.



 In een aanpalend schuurtje krijg ik een avondmaal voorgeschoteld als geen ander. Een heerlijk voorgerechtje, als hoofdschotel een vispannetje met rijst en een amandeltaartje als nagerecht. Een glaasje rosé en twee biertjes. Ik betaal net geen 40 euro voor alles. Twee mirakels dus vandaag. 



Ze voorspellen onweer voor vannacht of morgenvroeg.  Geen nood, als het te erg wordt kan ik naar binnen vluchten. Afwachten. 

Zouden die Hollanders geweten hebben dat mijn biertje evenveel kost als twee koffie's?