Pagina's

Routine

Ik heb dit keer extra kleding mee om straks de koude dagen en nachten in de Alpen door te komen (Sint Bernard Pas)  zoals lichte handschoenen, bivakmuts en softshell jas. Wel, ze zijn intussen helemaal onder in de rugzak beland, of tenminste in het  compartiment 'voorlopig niet nodig'. Het is heerlijk warm weer, al dagen loop ik rond in t-shirt. Ik ben ook helemaal terug in de stap-routine. Stappen- ergens overnachten- terug stappen- overnachting zoeken, elke dag opnieuw.
Vooraf moet ik eerst elke morgen mijn knie-braces aandoen. Zonder dat hulpmiddel zou ik geen twee dagen kunnen stappen, ze behoren dan ook tot mijn belangrijkste uitrusting. Als ik dan op de eindbestemming ben, gaan die dingen zo snel mogelijk weer uit.
Aanvankelijk schuren ze op bepaalde plaatsen door de huid maar ook dat went stilaan. Het is gewoon geen zicht ook, waardoor ik altijd met lange broek stap. De andere eerste gebruikelijke ongemakken zoals pijnlijke spieren en gewrichten verdwijnen stilaan. Het gewicht van de rugzak mindert niet maar wordt wel 'dragelijker'. Intussen is het genieten van de mooie omgeving.  Af en toe mensen ontmoeten, even kennismaken en dan weer verder. Absolute 'must' blijft het dagelijks praatje met Lieve en liefst via WhatsApp. 
Momenteel ben ik in een klein dorpje aanbeland (Vaux-Villaine)  en  samen met een andere pelgrim (Nederlander Chris,) ben ik te gast in een heerlijke gite. Wachtend op het avondmaal dat voor ons bereid wordt, begin ik aan mijn blog. Dankjewel voor jullie reacties trouwens, ik beantwoord ze niet allemaal maar koester ze wel.

Ik ben nu 9 dagen onderweg en heb iets meer dan 230 km afgelegd. Dat wil zeggen dat ik een gemiddelde van 25 km per dag loop. Precies wat ik hoopte. Op zich niet zo belangrijk, het geeft me alleen aan, hoe ik mijn tocht dag voor dag kan indelen rekening houdend met de overnachtings- mogelijkheden. Hotels vind je natuurlijk overal maar het moet ook betaalbaar blijven. Gites of refuges waar je voor een prijs van 10 tot 30 Euro kan overnachten, incl. maaltijd, zijn dun gezaaid. Je kan dan eigenlijk alleen maar terecht bij mensen en plaatsen die op pelgrims zijn ingesteld. Een bed, een maaltijd en een douche, meer moet het zeker niet zijn. En vaak krijg je zoveel meer zoals ook vandaag weer; erg lieve en vriendelijke attente mensen die niets liever doen dan je ontvangen en verwennen. En wat heb je meer nodig?
Ja, inderdaad, soms wifi als er geen 4G is, zoals vandaag. Maar de wifi doet het niet en we hebben inmiddels ontdekt dat 4G het hier enkel doet op de zolder.
Groetjes van op de zolder dus.