Pagina's

Tegenwind.

 Alain, de eigenaar, stond vanmorgen met een ontbijt-mand aan de gite. Lekker vers brood, zelf gemaakte yoghurt, idem de  confituur en echte verse boter. Ik zit duidelijk al in de campagne. Wat ik niet op krijg, moet ik meenemen. En het was nodig. Het zijn uiteindelijk 33km geworden over de uitgestrekte vlakten. Het is redelijk zacht glooiend terrein. 


Het lijkt een beetje op de metershoge golven op zee. Enkel, je kan er niet doorduiken, je moet erover, met hoogtes variƫrend tot 60 meter. Af en toe een dorpje waar je eindelijk weer wat schaduw vindt. Maar de grootste spelbreker was toch de wind die fors op je in beukt in dit open landschap.

Ik was nog op tijd om de sleutel op te halen van de gemeente-herberg annex feestzaal in Bazancourt. Er zijn nog drie andere pelgrims aanwezig. Piet uit de Delft, Hugo uit Overijse en de jonge Robin uit Beaumont. Zoals steeds haal ik wat te eten in de plaatselijke winkel en gebruik de microgolfoven van de gite. Meer is er niet. Zowel Piet als Hugo geven toe 's nachts te snurken. De bedden staan opgesteld in een kamer naast het podium. Ik neem gewoon de matras en  leg ze op het podium. Robin die met een Waals oor mee luistert heeft het snel door en installeert zich in de andere hoek van het podium.

Zo, nu rusten , morgen naar Reims en dan meteen door naar de eerste slaapplaats op de via Francigena. Warme groetjes, Luc.

PS. Als je reageert op de blog, geef dan even uw naam mee anders weet ik niet wie je bent.