Pagina's

Toerist

 Na een rustige wandeling over de stoffige wegen in de velden van Reims kon ik iets voor 11h mijn credential laten stempelen in de kathedraal. Ik installeerde me nadien op een bank bij het standbeeld van Jeanne d'Arc. Een broodje en colaatje erbij maakte van me een toerist zoals er hier zovele rond lopen. Op de middag loopt het plein vol met bedienden en studenten uit de buurt die hier hun middag pauze doorbrengen. 


Ik heb tijd en bekijk rustig het hele gebeuren vanop mijn bankje. Ik wordt pas rond 16h verwacht bij een Engels gezin in een voorstad van Reims. Graham is leraar Engels in het volwassen onderwijs te Reims.

Hij geeft vaak privé lessen in opdracht van werkgevers die hun personeel vragen Engels te leren. Joy werkt voor de plaatselijke protestantse gemeenschap. Ze hebben nooit zelf gepelgrimeerd. Hun interesse werd gewekt door de vele pelgrims die hier voorbij trekken. Ze wonen als het ware op de splitsing van de route naar Compostela en deze naar Rome. Ze hebben het status van B&B aangenomen, enkel om passerende pelgrims voor een nachtje te kunnen huisvesten. Ze bieden verder een avondmaal en ontbijt aan. Het werd een gezellige avond rond de tafel. Twee heel leuke mensen. Morgen gaat het verder, nu volg ik eindelijk de via Francigena. De route die van Canterbury naar Rome gaat.