Pagina's

Haute Saône

Vandaag betrekkelijk weinig kilometers. Het grootste gedeelte hiervan liep dwars door de uitgestrekte bossen van de Haute Saône. De boswegen en smalle paadjes sloten kilometers lang na elkaar aan. Tijdens deze tocht heb ik terug van schoenen gewisseld. De laatste twee weken heb ik gewandeld met lage schoenen omdat het terrein dat toeliet. Deze paden, met vaak diepe geulen en rotsige stukken vragen naar stevige hoge schoenen. Een korte route ook omdat ik de tocht naar Besançon best opdeel in twee stukken van 18 km. 36 km zou nu teveel zijn omdat na Besançon het zwaardere werk wacht. Stijgen. 

Voor morgen, donderdag, heb ik wel overnachting gevonden in Besançon, voor de dagen nadien is er wel een probleem. Zelfs na vijftien telefoontjes niets te vinden voor vrijdag en zaterdag in het gebied tussen Besançon en Pontarlier. Het is een erg dun bevolkt gebied met slecht één hotelletje dat volzet is. Drie refuges zijn volgeboekt en de overige zijn gesloten wegens de feestdag met verlengd weekend. Gewoon pech dus. Maar ik wacht af en beslis morgenmiddag bij aankomst in Besançon wat ik ga doen. Ik zal in ieder geval niet wachten tot maandag om mijn tocht verder te zetten.

Vandaag logeer ik bij een erg sympathiek koppel in Cussey sur l'Ognon. Ze wonen in een meer dan 100 jaar oude, inmiddels gerenoveerde boerderij. 



Ze zijn op pensioen en ook zij vertrekken morgen voor het weekend naar familie in de Ardèche. Ik denk dat er wel meer pelgrims moeite hebben om logies te vinden tijdens dit weekend.