Pagina's

Spaghetti-avond

Het ostello in Corte Sant'Andrea ligt ver van alles weg. Geen restaurants of winkels in de buurt. Maar het huis is er op voorzien. Spaghetti a volonté en diverse soorten saus in blikjes en wat brood erbij. De vier oma's, Franco en ikzelf hebben gisteren avond gezellig samen gekookt en gegeten. Loredana en Laurette zonderen zich zal een tijdje af en hadden onderweg al gegeten. 
Bij het eten kregen we nog bezoek van de verantwoordelijke van het huis. De man is hospitaalridder in de orde van Malta, een voortzetting van wat eens de Tempeliers waren. Een gezellige praatgrage man.

 
Zoals gebruikelijk sta ik met de anderen mee op, maak koffie en ontbijt samen met hen. Om 5h15 vertrok de bende. Wel eerst even een foto van de oma's gemaakt, het is hun laatste wandeldag. Deze avond nemen ze de trein naar huis. (Brescia)


Deze tocht liep hoofdzakelijk over de hoge dijk van de Po.
Het was precies wandelen op een dijk in Nederland. 

Bij het oversteken van de Po, net voor Piacenza, kom je in de regio Emilia Romagna.  

De streek wordt alleszins met de dag mooier. Grote boerderijen liggen verspreid tussen de vele maisvelden. Alles is groen. De laatste kilometers heb ik samen gedaan met Franco en de oma's. 
Het was enorm druk in de Piacenza, zaterdag marktdag. Na een bezoek aan de kathedraal hebben we definitief afscheid genomen op een gezellig terrasje in de stad. 

In het ostello waar we geboekt hadden voor deze nacht hebben we nadien Loredana en Laurette terugzien.