Pagina's

Opbouwen

Vanmorgen krijg ik ontbijt bij Jos en Nicole, de uitbaters van de kleine camping en b&b. Aan tafel ontmoet ik  nog drie andere pelgrims, en dat gebeurt me nu de eerste keer in ons eigen landje. Danny, Det en Leona zijn vetrokken in Postel. Ze komen uit Retie en Mol. Postel is de eerste plaats in BelgiĆ« op de via Monastica. Det en Leona wandelen mee tot in Reims. Van hieruit gaat Danny alleen verder. Hij maakt dezelfde tocht die ik vier jaar geleden ook liep. Leona en Det sluiten later terug aan bij Danny. Leona en Danny zijn gehuwd. Det gaat mee. Ze verloor haar echtgenoot in februari en hoopt met deze tocht enige troost te vinden.
Vier jaar geleden heb ik nog mensen ontmoet die hetzelfde verdriet proberen te verwerken op de Camino.
Ik vertelde het haar en voegde er aan toe dat deze mensen duidelijk troost vonden in wat ze bezig waren. Zonder uitzondering. Ze vertrokken een half uurtje voor me en besloten om, op aanraden van Jos, hun route enigszins aan te passen en een kortere weg te nemen naar Huppay. Ik zal ze dus vandaag niet meer zien maar tijdens de volgende 14 dagen bestaat die kans nog wel. Om 9uur stap ik ook op en neem afscheid van Jos en Nicole  Ik volg verder de Compostela route en passeer en tijdje later Tienen, maar laat de stad rechts van me liggen. Langs de uitlopers van de Tiense suikerraffinaderij buig ik nadien af richting Hoegaarden. 
picknick bij een oude eik.
Het is even voorbij Hoegaarden dat ik nog een pelgrim ontmoet. Inge wil ook helemaal tot in Santiago stappen. Ze wordt vandaag begeleid door een vriendin die in Neerlinter woont en straks terugkeert naar huis. We nemen afscheid en wellicht zien we elkaar nog eens tussen hier en Reims. Jodoigne is mijn eindhalte vandaag. Na twee dagen om en bij 27 km stappen hou ik het vandaag op 20 km. Ik moet en beetje opbouwen. Ik heb een slaapplaatsje gevonden op een klein kamertje op de eerste verdieping van een oud rijtjeshuis. Net als gisteren loop ik even naar een naburige winkel en schaf me een slaatje aan als avondmaal. Na nog een praatje met Lieve begin ik aan de blog.
Morgen vroeg opstaan en verder stappen, da's het plan.