Pagina's

Molto caldo

Dan toch maar weer om 6h00 vetrokken en maar goed ook.  Vandaag weer geen wolkje aan de lucht en temperaturen tot 37gr in de schaduw.


En net die is er niet veel. Bovendien bleek in Pont d'Arbia, waar ik zou overnachten, het restaurant en de winkel gesloten te zijn. Dan maar verder tot Buonconvento, waar ik dan via booking nog een redelijk goedkoop hotelletje heb gevonden. Daarmee zit ik weer op 30 km vandaag. De hospitalero van het ostello Centro Crest begreep het wel. Volgens hem stoppen ook veel pelgrims omwille van de warmte. 

En, inderdaad,  dit weekend wordt het nog 5 graden warmer. ItaliĆ« kreunt onder die hitte. Zaterdag en zondag staan er telkens 33km op de planning, met daar boven op een klim naar Monte Nebbiale bij La Fortezza van bijna 900 m. Het stappen gaat goed,  en de warmte kan ik nog verdragen.  Maar ik vrees dat het dit weekend  teveel van het goede zal zijn.  Ik moet dit anders aanpakken.  Morgen stap ik nog naar San Quirico d'Orcia, 22km. Daar neem ik dan morgenavond de bus naar Acquapendente. ( tenminste, als die bus rijdt,  het hotel gaat dit voor mij nakijken.) Zo kan ik zaterdag voorbij de top weer verder stappen en zijn de tochten ook weer wat korter.