Pagina's

Een pintje.


Aida baat een kleine b&b uit in San Miniato. Ze is de ideale gastvrouw voor de vermoeide pelgrim. Bij de inschrijving vroeg ze wat ik wou drinken, " een pintje?" vroeg ze. Ze heeft vroeger als au pair gewerkt voor een Italiaans koppel in Brussel. Deze morgen had ze voor ontbijt twee croq monsieurs gemaakt met roerei erbij. Ik begon de dag dus met een goed gevuld maag.


De tocht ging verder door het Toscaans heuvelland. Ik denk wel dat het hier erg mooi kan zijn, maar nu is het vaak uitgedroogd en dor.  Gelukkig zijn er die kleine attenties onderweg, een houten EHBO box met daarin kleine spulletjes die de pelgrim van nut kunnen zijn. 






Ook, en dat al gedurende de hele tocht, de waterkraantjes of fonteintjes met drinkbaar water. Ook meer een meer verwijzingen naar de via Francigena. De hitte speelde vandaag wel de hoofdrol, temperaturen tot wel 40 graden geselen de pelgrim op zijn pad. Maar het doel van vandaag is weer bereikt. Met een douche en 'een pintje' recupereer ik helemaal. Mijn verblijf zelf heet 'Ostello Sigeric' en is gevestigd in een prachtig volledig gerenoveerd klooster. Straks krijg ik hier ook een maaltijd en morgen om 5h staat het ontbijt weer klaar.