Pagina's

Ivrea

Als ik van vandaag iets wil en zal onthouden, is het de jovaliteit, openheid en vriendelijkheid van de Italianen in deze regio. 

De burcht van Ivrea

Na enkele kilometers ging ik in de stad Ivrea op zoek naar een stempel voor mijn credential omdat ik er gisteren geen heb verkregen. De grote kerk was open maar geen stempel. Dan even het gemeentehuis binnen maar ik was te vroeg. Een politie agent stelde voor een politiestempel te geven wat hij ook prompt deed. Toen ik het gemeentehuis uitkwam stopte er een grote wagen en de in mooi pak geklede man liep op ons toe  om mij en Franco te begroeten. Het was de burgemeester van Ivrea. Zelden zo een enthousiaste man gezien. Bleek dat hij in Ukkel geboren is toen zijn vader er bij een bank werkte. Ook in de stad vriendelijke mensen die ons een goede tocht wensten. En, top of the bill, toen we het centrum verlieten werden we opgewacht door enkele mensen van de plaatselijke organisatie van de via Francigena. We moesten poseren voor een foto. 



Intussen heb ik wel de bergen achter me gelaten en wordt het stappen over vlakker terrein.  


Franco en ook Tomas zie ik regelmatig terug.


 Franco slaapt trouwens in dezelfde BnB als ik vanavond. Samen met Franco heb ik ook de planning van de volgende twee dagen gemaakt. We hebben telkens geboekt in hezelfde pelgrimshuis.