Pagina's

Ochtendgloren

De uitbater van het restaurant in Costa Mezzana heeft ons gisterenavond nog een lekkere maaltijd voorgeschoteld. En vooral, er was ook bier. Als voorgerecht een lekkere rijstschotel met allerhande versneden groenten erbij. Ook het hoofdgerecht mocht er zijn. Gevulde paprika's, met een mengeling van vlees kaas en kruiden. 



Iets heeft er in alle geval voor gezorgd dat ik vandaag de wind vanachteren had. Franco vertrok vanmorgen als eerste, gelukkig. Beide tochten liepen vandaag nagenoeg gelijk. Hij kon dus niet missen. Het werd een mooie tocht door velden en weilanden over heuvels en uitgedroogde riviertjes. De zonsopgang was wel het mooiste beeld vandaag. 


We hadden afgesproken in Fornova Di Taro. (Gewoonlijk aan de eerste bar die we tegen komen). Wie ItaliĆ« kent, kent ook het belang van deze koffiebars. Met extra gewicht aan inkopen voor het avondmaal en wat bier, trokken we, licht stijgend, naar onze bestemming van vandaag, Sivizzano. Dank zij het vroege vertrek vanochtend slaagden we er toch weer in onze tocht van 28 km rond de middag te beĆ«indigen.  In de namiddag is het rusten en vooral verkoeling zoeken. Morgen weer vroeg op. Er ligt een deftige klim richting de 'Cisa' pas te wachten. Die is voor overmorgen.