Pagina's

Hans

Zoals elke dag ben ik al wakker voor 6h. En ik blijf dan zelden liggen. De benen willen weer verder. Ik heb intussen weer dat dagelijks ochtendritueel beet. Opstaan, koffie maken (als het kan) en een broodje of een wafeltje smullen. De rugzak nauwgezet terug inladen. Mezelf wassen en aankleden( op zich ook al een ritueel). Nog snel even de af te leggen tocht nakijken en hop, het is 7h tijd om op pad te gaan. Vandaag gaat het verder door de bossen en velden, op en af, over landweggetjes en karresporen. .

Het weer blijft ook mooi, zelfs warm. In de buurt van Vodelee sluit ik aan op één van de Compostela-routes. Eindhalte is Olloy-sur-Virion. Net als vier jaar geleden heb ik een nachtverblijf in het Centre-Europeen Louis Delobbe geregeld.
 

Tijdens de laatste kilometers kom ik nog een pelgrim tegen. Hij had nog geen overnachting geregeld, tenminste, hij had noch geen reactie gekregen van het centrum en zou een hotelkamer gaan
zoeken. Ik raadde hem aan toch naar dit huis te gaan, wetende dat er plaats genoeg is en dat ik hem wel zou binnen laten moest de uitbaatster er niet meer zijn. Maar ze was er nog. Hans komt uit Culemborg bij Utrecht en is al van begin april op pad. Morgenvroeg gaat ieder weer zijn eigen weg. Als het goed is ben ik in de namiddag in Frankrijk. Het weekje België door kruisen zit er bijna op.