Pagina's

Soulme

Vandaag ben ik aanbeland in Soulme, een prachtig dorpje op een heuveltop in de Naamse Fagne, dat uitkijkt op de vallei van Hermeton. Ik was gisteravond zowaar asfalt en beton- moe. De Compostela- route volgt eigenlijk de Maas tot in Givet. Ik heb het al eerder gezien. En ja, Dinant is mooi en de rotsen bij Freyr zijn een bezoek waard. Maar niet vandaag en niet voor mij. En ik zondig enigszins tegen het advies van zowel het Vlaams Genootschap van Compostela als van de vrienden van de Via Francigena. Sorry Vincent. Ik verliet in Anhee de Maasvallei en heb een route gemaakt met de  Locus maps app. Het was geweldig mooi. Dwars door velden, weiden en bossen. Aanvankelijk was het mistig, de zon laag te slapen in de vallei, ik heb ze wakker gemaakt.
Tegen de middag klaarde het op.
Het was de klim vanuit Anhee meer dan waard. Dit is wandelen EN genieten en de kilometers zijn, wat mij betreft, een pak minder vermoeiend. Onderweg in Anthee snel wat inkopen gedaan. Deze avond ga ik bbq'en

 En nu zit ik hier, boven in Soulme, met  saté's heb gebakken, smeult nog na. Lekker smullen met zicht op de Hermeton vallei. Een eindje weg van de eigenlijke route, maar daar sluit ik morgen wel weer op aan. En dat zonder extra kilometers.

PS, ik heb geen wifi en een zwak 4G signaal. Foto's zijn voor later.