Pagina's

Tochtje.

Van Bolsena naar Montefiascone is een tocht van 19km volgens de gids van Ben Theunissen. Onderweg was het pad afgesloten en moest ik een omleiding volgen. Uiteindelijk zijn het slecht 16.5 km geworden. Ik was dus vroeg binnen. Te vroeg om in het klooster van San Pietro binnen te kunnen. Ik ben dan gaan vragen of ik mijn rugzak mocht achter laten en de stad bezoeken. Wat bleek... Een Corona uitbraak bij de nonnetjes.  Er mogen sinds gisteren geen pelgrims meer binnen. Het enige andere ostello was natuurlijk volzet. Booking moest weer eens de zaak oplossen. Na een terrasje in het stadje mocht ik al snel op de kamer in een b&b.

De tocht was wel mooi met regelmatig mooi zicht op het meer van Bolsena.




Op de flanken van de heuvels liggen prachtige villa's. Wel allemaal omgeven met prikkeldraad en zoals overal in Italiƫ, een hoge gesloten automatische toegangspoort. De wegen ertussen zijn haast allemaal stoffige grindwegen.

Montefiascone heeft een kathedraal die qua bouw erg gelijkt op deze van Scherpenheuvel.



De geschiedenis is wel veel ouder. In de crypte onder deze kerk liggen de overblijfselen van Sint Margaretha van Antiochia.

Zij stierf de marteldood onder Diocletianus, een Romeinse keizer. Verder is het stadje ook bekend voor zijn wijn, de Est!Est!!Est!!!


Het verhaal dat hierbij hoort lees je zelf maar eens op internet.