Pagina's

Wasdag

Op een lange tocht als deze draag je best niet teveel gewicht mee in je rugzak. Het is op voorhand dagen wikken en wegen, wat neem ik mee, wat niet? En geloof me vrij, 1kg maakt weldegelijk een groot verschil. 
Je voelt het niet meteen, maar als je dagen en weken achter elkaar die rugzak draagt voel je het wel. Zo beperk je je ook in kleding. Van elk, twee stuks, dat is regel. En dan is dagelijks wassen zowaar een must. Gisteren niet dus! Het kamertje waar ik logeerde had dan wel alle voorzieningen maar.... VUIL!!! Ik durfde de badkamer haast niet te gebruiken en het beddengoed heb ik ook op en hoopje gegooid. Dan maar in de slaapzak slapen. Vriendelijk was de verhuurder wel maar dat was het dan ook. Ik werd vanmorgen wakker om 5h00 en besloot dan maar in te pakken en wegwezen. Zodoende stond ik al iets na zes op straat. Nergens koffie te krijgen enkel de bankautomaat was paraat, zoals altijd. Verder ging het via de Ravel richting Huppay, Eghezee en tenslotte CongelĂ©e. Voor de geplande 26 km had ik dus ruim de tijd. Net voor ik de route verliet om naar de slaapplaats te gaan ontmoette ik het trio uit Retie en Mol. 
Danny, Det en Leona moesten nog een heel eind stappen. We wisselden onze gegevens uit en hopen elkaar snel weer te treffen. Ik zit nu in een propere kamer, heb mijn wasje al gedaan dat nu hangt te drogen. En zelf na een super heerlijke douche begin ik tevreden aan mijn dagelijkse blogpost.