Pagina's

Nightwish

Ik heb het er nog niet over gehad, maar muziek vind ik ook erg belangrijk tijdens mijn tocht. De meeste pelgrims doen het zonder, ik kan niet zonder. Maanden op voorhand al, verzamel ik liedjes die ik gedownload heb. Ook via de YT music app heb ik heel wat op mijn smartphone staan zodat ik offline altijd kan luisteren. Al sinds mijn studententijd ben ik fan van ondermeer Mike Oldfield en Pink Floyd, en vele andere. Sinds vorig jaar zeker ook van Nightwish, wat velen zal verbazen. Deze symphonische metalband moet je zeker eens beluisteren. Tuomas Holopainen, die de metalband oprichtte is tevens componist van veel ander werk. Ik denk bv and de muziek van ' The life and Times of Scrooge' . De fenomenale Nederlandse zangeres, Floor Jansen, is lid van Nightwish.  Zij kan werkelijk alles aan. Sinds haar optreden in het Nederlandse programma ' beste zangers' startte ze onlangs een solo carrière. Maar ze blijft stellig lid van Nightwish. Luister maar eens naar Ghost Love Score, of ' The Shoemaker' of ' The greatest show on Earth'. Muziek met een boodschap. De vele fans wereldwijd spreken van Floorgasm.

Intussen ben ik aanbeland in Sante Cristina e Bidone. De twee teams zitten weer in hetzelfde gebouw. De dames zijn net de deur uit richting de plaatselijke Bar. Terug wat rust dus. Het blijft hier erg warm. Mijn smartphone raakte zelf overhit waardoor afspelen van video een audio bestanden onmogelijk wordt. Eerst afkoelen zegt hij.

Loredana en Laurette hebben de laatste tien kilometer met de trein gedaan. Om de ergste hitte te vermijden ben ik om 5h30, net iets na Franco, vertrokken. We waren allebei rond 13h hier. 28 km door open velden op zanderige paden en weinig schaduw. Het put uit, maar gelukkig recupereer ik erg snel. Toch voorzichtig blijven... En heel, heel veel water drinken... En af en toe een lekkere pint 🍺