Pagina's

Naar 1650 m.

Achteraf bekeken heb ik er goed aan gedaan om de nacht in een kleine, maar zeer mooie bnb te hebben doorgebracht. Ik hoorde vanmorgen van Nicolas dat de plaatselijke herberg vuil, koud en nat was. Er waren twee bedden en voor de rest kon men slapen op matrassen op de grond. Olivier en Patrick weigerden er te slapen en zijn uitgeweken naar een plaatselijk hotel. Zelf had ik een erg goed verblijf, na een heerlijk bad rustte ik uit op een eigen balkon met zicht op de bergen. Ik heb er heerlijk geslapen en ben volledig uitgerust van de zware tocht van gisteren. Ik kreeg er een uitgebreid ontbijt bij en betaalde 40 Euro.
Een echte meevaller en precies wat ik nodig had. 
De tocht vandaag liep erg vlot, te vlot bijna. Na 14 kilometer en een kleine 800 meter stijgen was ik al kort voor de middag op mijn bestemming. Ik heb nog even de drie anderen opgewacht. Nicolas nam vandaag in Bourg St.Pierre de bus terug naar huis. Olivier en Patrick trokken naar de herberg in het dorp en ikzelf verblijf in een slaapzaal (dortoir) van een plaatselijk hotel. Het is zo'n typische slaapzaal met dubbele stapelbedden. 
Uiteraard was het ook een erg mooie tocht met prachtige panorama's, kabbelende beekjes, langs open weilanden langs de koeien met hun typische bel om de nek.