Pagina's

Grens

Ontbijten kan op zo'n pelgrimstocht nooit snel genoeg gaan. Zo dacht ook Olivier, een 63 jarige vrolijke Bretoen. 

Olivier

Ja, we ontmoetten elkaar deze morgen aan het ontbijt en zijn samen vertrokken. Olivier is half april vertrokken vanuit Bretagne. Hij volgt de Via Francigena met de VF app. Hierdoor maakt hij heel wat kilometers meer dan de oude route die ik volg.  Vandaag liep het pad over een afstand van 11 km gelijk. We staken dan ook samen de grens met Zwitserland over.



Daarna volgde een spectaculair mooie tocht. Afdalend langs smalle paadjes volgden we de rivier L'Orbe. De rivier heeft een diepe kloof uitgesneden en stroomt wild richting het stadje Orbe. We passeren wankele bruggetjes en in rotsen uitgehouwde tunneltjes.





 Bij het gehucht Les Cleefs scheidden onze wegen. Ik volg de kloof verder tot Orbe. Sterk dalende met af en toe een steil klimmetje bereikte ik uiteindelijk mijn doel van vandaag, Orbe. Bijna 20 kilometer lang duurde de afdeling langs dit immens mooie maar soms gevaarlijke pad. 

Uiteraard heb ik even voor de Zwitserse grens roaming uitgeschakeld op mijn smartphone. Ik beschik in het hotelletje wel over wifi. Vandaar, toch een post vandaag. En, nog belangrijker, een WhatsApp gesprekje met Lieve.




.