Pagina's

Heuvels

De dagindeling blijft voorlopig ongewijzigd. De warmte dwingt de pelgrim om vroeg te vertrekken. Tenminste toch als je heel wat kilometers wil doen. In de namiddag is het veel te warm. Vanmorgen heb ik afscheid genomen van Loredana en Laurence. Zij stappen tot Fidenza. Ik wil verder geraken en Franco volgt me gewoon. We maken samen een planning op. Ik bepaal de route en Franco regelt dan de overnachting. Hij wil niet langer op de nieuwe via Francigena stappen. Die maakt werkelijk soms rare onnodige kronkels, vaak enkel terwille van de plaatselijke middenstand. Bovendien loopt de oude route 'la vecchia via' veel vaker door de velden en bossen.

We werken in die zin goed samen. Als Franco de tocht te lang vindt kort ik het wat in, rekening houdende met de slaapplaatsen. Voor vandaag hadden we dan wel een slaapplaats gevonden in Costa Mezzana. Het restaurant en de bar zijn gesloten. Maar, ze komen ons net vertellen dat ze speciaal voor ons een maaltijd willen maken. We moeten om 19h30 langs de achterdeur binnen gaan.

Morgen weer vroeg op. Zonder ontbijt dan maar, maar ik heb wel oploskoffie bij. Dat en water, daarmee moeten we het doen tot we ergens een bar ofzo tegen komen. Morgen, tegen de middag passeren we een stadje met winkels. Hier moeten we zeker inkopen doen voor morgenavond want op de volgende slaapplaats is er ook niets te verkrijgen. 



Nog één zeer belangrijk feit van de dag, halfweg de tocht, na passeren van de stad Fidenza is de omgeving erg veranderd. We zitten nu in de heuvels en overschouwen  vanuit ons verblijf, op 175m, de  enorme vlakte waar we tien dagen lang door trokken. Morgen gaat het zachtjes omhoog en dan staan we aan de voet van de Appennino's.